170 i arayınca ne olur?

170 i arayınca ne olur? 170 i arayınca ne olur?, Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.

170 i arayınca ne olur?


Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bilgilendirme hattı olarak hizmet verir. Bu hattan sosyal haklarınızı öğrenebilirsiniz. İş kanunu ile ilgili sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Vatandaşlar bu hattı arayarak her türlü soru ve şikâyetlerini iletebilirler.

170 ihbar edenin kimliği açıklanır mı?

İhbar ve şikayetinizde isminizi belirtmiş olsanız dahi incelemeyi yapan Sosyal Güvenlik Denetmenlerince ve Kurum görevlilerince hem 5510 sayılı Kanun gereği hem de kişisel verilerin korunması kanunu gereği isminiz saklı tutulur, ifşa edilmez.

170 her zaman aranır mı?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

170 saat kaça kadar hizmet veriyor?

216 170 11 22 numarayı arayarak ulaşabilirsiniz . Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. yapılmaktadır.


170 neye bakıyor?

Sosyal Güvenlik KurumuÇalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi "ALO 170"

Ihbar asılsız çıkarsa ne olur?

5326 sayılı Kabahatlar Kanununun 42/A maddesinde yer alan “112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere bu Kanuna göre il valileri tarafından ikiyüzelli türk lirası idari para cezası verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır.” Hükmü yer alır.

Birini ihbar edince ne olur?

İhbar yapılacak kişinin o yargılama bakımından üçüncü kişi sayılması gerekir. Şartları oluşmuşsa, her iki tarafın da bu yola başvurması mümkündür. İhbarın tahkikat sonuçlanıncaya kadar yapılabilmesi öngörülmüştür. Böylece genel bir ifade yerine, tahkikat sonuçlanıncaya kadar ihbarın mümkün olduğu kabul edilmiştir.


170 şikayet edince ne olur?

İş sağlığı ve güvenliği kanunu gerekliliklerine uymayan işletmelere, çalışanların ihbarı sonrasında teftiş yapılır. Teftiş sonucunda müfettişlerce cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. İşverenlerin OSGB firmalarından hizmet alarak İSG mevzuatına uyması hem kendileri hemde çalışanları için yasal zorunluluktur.

170 i aramak ücretsiz mi?

Ancak deneyimler göz önüne alınarak bu hattı aramanın sabit hatlar tarifesine göre ücretlendirildiği görülmüştür. Ücretli olan ALO 170 telefon hattı ile ortalama 6 dk konuşmanızda 3,5 TL gibi bir ücret hesap bakiyenizden düşülür.

Kıdem tazminatı vermeyen işveren nereye şikayet edilir?

İhtarnamede verdiğiniz sürede kıdem tazminatınız ödenmezse, iş mahkemesine dava açarak kıdem tazminatınızı mahkeme kararıyla faiziyle alabilirsiniz. Ayrıca idari aşamada şikayet hakkınızı kullanarak, İşkur İl Müdürlüğü, ALO 170'e ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazılı olarak başvurabilirsiniz.


SGK ile nasıl iletişime geçebilirim?

Çalışma Hayatı İletişim Merkezi “ALO 170” i 7 gün 24 saat arayabilirsiniz. İletişim merkezimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerle ilgili olarak bilgilendirme yapmakta ve çözüm üretmektedir.

Rapor param yatmadı nereyi arayabilirim?

Başvuru bugün ALO 170 ile çözüm buldu. Bu yıl ALO 170'e gelen çağrı.

SGK 170 Başvuru Takip Nasıl Yapılır?

Bunun için SGK'nın DYS Evrak Takip sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşılaram sorgulama yapılabilir. SGK'nın Alo 170 hattı da başvuruların ne aşamada olduğunu öğrenmek için bir diğer kaynak. Alo 170'te emeklilik işlemleri menüsünden müşteri temsilcisine ulaşılıp emeklilik başvuru durumu hakkında bilgi alınabiliyor.