Takside sigara içiliyor mu?

Takside sigara içiliyor mu? Takside sigara içiliyor mu?, Takside sigara içmek serbest mi?, Uzun yol şoförleri sigara içebilir mi?, Araçta yolcu sigara içebilir mi?, Ticari takside sigara içmenin cezası ne kadar?, Arabada şoför sigara içebilir mi?

Takside sigara içiliyor mu?

Takside sigara içmek serbest mi?, Yasada, "Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilemez" ifadesi yer alıyor.

Takside sigara içmek serbest mi?

Takside sigara içmek serbest mi?, Yasada, "Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilemez" ifadesi yer alıyor.

Uzun yol şoförleri sigara içebilir mi?

Uzun yol şoförleri sigara içebilir mi?, Araç içerisinde sigara içmek hem şoföre hem de yolculara yasaklanmıştır. Araç içerisinde kim sigara kullanıyorsa ceza bu kişiye yazılır. Taksi hizmeti verenler, hususi araçlar, hava yolu, deniz yolu, demiryolu, karayolu gibi toplu taşıma araçlarında sigara kullanımı yasaklanmıştır.

Araçta yolcu sigara içebilir mi?

Araçta yolcu sigara içebilir mi?, Yolculuk sırasında, şoförler de dahil olmak üzere insanlar, sigara içme ihtiyacı hissedebilirler. Ancak, otobüste şoförün sigara içmesi, çeşitli riskler taşıdığından, genellikle yasaklanmıştır.

Ticari takside sigara içmenin cezası ne kadar?

Ticari takside sigara içmenin cezası ne kadar?, Hal böyle olunca araç içinde yolcular da dahil olmak üzere seyahat boyunca sigara içen, araç içerisinde yer alan herkese arabada sigara içme cezası yaptırım uygulanmaktadır.

Arabada şoför sigara içebilir mi?

Arabada şoför sigara içebilir mi?, 24 Mayıs 2013 tarihinde üzerinde gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte özel arada sigara içme artık cezaya tabi. Ayrıca taksilerde de hem sürücü hem de yolcular için bu yasak var. 2019 yılında araçta sigara içme cezası 153,50 TL iken bu tutar 2020 yılında 188 TL'ye çıktı.

Yolcu otobüsünde şoför sigara içebilir mi?

Yolcu otobüsünde şoför sigara içebilir mi?, Bu yasaya göre artık özel araçlarda sigara içmek cezai yaptırıma tabidir. Kabahatler kanunu kapsamına alınan bu yasa sonucu sürücülere herhangi bir ceza puanı yansımayacaktır. Bu yasa aynı zamanda taksilerde sürücülerle birlikte yolcuları da kapsamaktadır.

Kamil Koç şoför sigara içebilir mi?

Kamil Koç şoför sigara içebilir mi?, VARAN, Ulusoy, Boss gibi bazı şehirlerarası otobüs işletmeciliği yapan firmalar, yolcular gibi sürücülerin de kesinlikle sigara içmelerine izin vermiyor. Pamukkale ve Metro gibi firmalar ise, sürücülerin konsantrasyonunun bozulmaması için kısıtlı sayıda sigara içmelerine izin verebiliyor.

Arabada kimin sigara içmesi yasak?

Arabada kimin sigara içmesi yasak?, 9.3 Otobüste sigara içmek yasaktır.

Otobüste sigara içen şoför nereye şikayet edilir?

Otobüste sigara içen şoför nereye şikayet edilir?, Yasada, "Hususi araçların sürücü koltukları ile taksi hizmeti verenler dâhil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilemez" ifadesi yer alıyor.

Arabada arka koltukta sigara içmek yasak mı?

Arabada arka koltukta sigara içmek yasak mı?, ALO 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Tütün İhbar Hattı aracılığıyla ya da Yeşil Dedektör mobil uygulaması üzerinden 4207 sayılı Kanun hükümlerinin ihlallerine yönelik ihbar ve şikâyetler Bakanlığımıza iletilmektedir.

Zabıta sigara ceza kesebilir mi?

Zabıta sigara ceza kesebilir mi?, Kapalı alanda sigara içme yasağı kapsamında olan tüm mekânlar gibi, araçlarda seyir halindeyken sigara tüketimi de kapalı alanda sigara içme yasağına tâbidir. Kapalı alanlarda tütün ürünleri tüketenlere 2020 yılında 188 TL olarak uygulanan idari para cezası, 2021 yılında 205 TL'ye çıkmıştır.

Polis sigara içer mi?

Polis sigara içer mi?, A. TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ÇEVREYE ZARAR VERMESİNİN ÖNLENMESİ: Tütün ürünleriyle ilgili izmarit, paket, ağızlık, kâğıt ve benzeri atıkları çevreye atanlara Kabahatler Kanununun 41. maddesi gereği belediye zabıta görevlilerince idari para cezası (2009 yılı için) 25 TL uygulanır.