Ehliyet hangi yaştan sonra kullanılmayacak?
70 yaş üstü ehliyet alabilir mi?, Trafik mevzuatına göre 18 yaş altına ehliyet verilmiyor ancak ileri yaş için herhangi bir üst sınır yok. Kişi ehliyet almaya gittiğinde, memur fiziki şartlarda tereddüt ederse sürücü adayını sağlık kuruluşuna sevk ediyor.
70 yaş üstü ehliyet alabilir mi?
70 yaş üstü ehliyet alabilir mi?,
Trafik mevzuatına göre 18 yaş altına ehliyet verilmiyor ancak ileri yaş için herhangi bir üst sınır yok. Kişi ehliyet almaya gittiğinde, memur fiziki şartlarda tereddüt ederse sürücü adayını sağlık kuruluşuna sevk ediyor.Ehliyet kac yasindan sonra kullanılmayacak?
Ehliyet kac yasindan sonra kullanılmayacak?,
Ehliyet için herhangi bir üst yaş sınırı yoktur. Sürücü olur raporu alabildiğiniz sürece müracaat edebilirsiniz.75 yaş üstü araç kullanabilir mi?
75 yaş üstü araç kullanabilir mi?,
69'A ÇIKARILAN SÜRÜCÜ YAŞ ŞARTI 31.12.2024 TARİHİNE UZATILDI!80 yaşındaki kişi araç kullanabilir mi?
80 yaşındaki kişi araç kullanabilir mi?,
Sürücü belgelerinin ticari araç şoförlerinde 5 yılda bir, hususi araç kullananlarda ise 10 yılda bir sağlık raporu alınarak yenilendiğini aktaran Kutlu, “Ancak bu süre çok uzun. Örneğin, 65 yaşındaki biri, 75 yaşına kadar herhangi bir kontrolden geçmeden araç kullanabiliyor.72 yaşında ehliyet alınır mı?
72 yaşında ehliyet alınır mı?,
''Bizim hukukumuzda 18 yaşını doldurmuş biri gerekli testleri geçtikten sonra ehliyet almaya hak kazanır ancak üst yaş sınırı bulunmuyor.65 yaş üstü şoförlük yapabilir mı?
65 yaş üstü şoförlük yapabilir mı?,
Hayır, ehliyet almak için üst yaş sınırı yoktur.Ehliyet kaç yaşından sonra iptal oluyor?
Ehliyet kaç yaşından sonra iptal oluyor?,
8 Ocak 2018 tarihli Karayolu taşıma yönetmeliğinin 34. Maddesinde Şoförlerde aranacak nitelik ve şartlarda yaş haddinin 66 yaşından gün almamış olmaları kısmı pandemi dolayısıyla 31.12.2023 tarihine kadar 69 yaşına geçici izin verilirken 2024 yılı itibari ile bu geçici izin iptal olacak.Ehliyet yaş sınırı kaça indi?
Ehliyet yaş sınırı kaça indi?,
AB'ye uyum çerçevesinde, artık 18 yaşında ehliyet alıp 100 yaşına kadar aynı ehliyetle otomobil kullanma dönemi kapanıyor..Şoförlük yaşı uzatıldı mı?
Şoförlük yaşı uzatıldı mı?,
Yönetmelik kapsamında D sınıfı ehliyet için uygulanan 26 yaş sınırı 24 yaşa düşürüldü. Yeni düzenlemeye göre , M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 16; A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfları için ise 18 yaş olarak belirlendi.65 yaş üstü akıl sağlığı raporu nereden alınır?
65 yaş üstü akıl sağlığı raporu nereden alınır?,
Kovid-19 salgını normalleşme süreciyle artan ticaret hacmi, ticaret koridorlarında değişme gibi nedenlerle yük ve yolcu taşımacılığında sürücü ihtiyacını karşılamak amacıyla 69'a çıkarılan yaş sınırı uygulaması bu yıl sonuna kadar uzatıldı.69 yaşını dolduran ticari araç kullanmak yasak mı?
69 yaşını dolduran ticari araç kullanmak yasak mı?,
Altmış beş yaş üstü kişilerden, hukuki işlemler için ilgili dairelerden (noter, tapu) rutin olarak sağlık raporu (akli meleke) istenmektedir. Bu bireyler, bu raporlar için ilk olarak sağlık sisteminin giriş kapısı olan aile sağlığı merkezlerine başvuruda bulunmaktadır.SRC belgesi kaç yaşında iptal oluyor?
SRC belgesi kaç yaşında iptal oluyor?,
Ticari taşımacılık faaliyetlerinde oluşabilecek mağduriyetin önüne geçilebilmesi için kara yoluyla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler için 69'a çıkarılan yaş şartı uygulaması bu yılın sonuna kadar devam edecek.